Témata k nedělní a sváteční liturgii

YOUCAT - UPEVŇUJE NAŠI VÍRU

23. 1. 2012 15:40
Rubrika: Učící se církev | Štítky: tema:youcat

Výzva našeho papeže Benedikta XVI. ke studiu katechismu se týká nás všech. Mladých, starých i těch maličkých. Ti mohou zatím naslouchat.  Naslouchají! Máme jich u nás plný kostel.


Signály.cz jsou s největší pravděpodobností první křesťanské společenství na světě, které výzvu svatého otce nejen přijímají, ale ji více jak dva roky na svých stránkách uskutečňují. Posílají do světa přípravy na katechetické homilie a také kázání a komentáře podle projektu ČBK „Učící se církev“ .Vše je psáno a čteno v souladu s Písmem z lekcionářů všech cyklů  jako příprava k bohoslužbám na všechny neděle a svátky podle: http://www.cirkev.cz/res/data/015/001870.pdf. Jsou na Signálech  seřazena ve stejnojmenné rubrice: http://matonick.signaly.cz/rubrika/ucici-se-cirkev, kde jsou témata podle autorů - biskupů ČBK - pojmenována, očíslována, včetně těch katechetických, v nichž jsou rozepsány odkazy na příslušné jednotlivé paragrafy KKC (po kliknutí se okamžitě objeví.  Podobně je tomu s odkazy na biblické citáty v bible net.cz. Postupně budou - a ty poslední už jsou - základní informace v rubrice doplněny odkazem na číslo otázky YOUCAT. V příštím liturgickém období 2012-2013 bude tímto způsobem dokončeno probrání všech 2865 článků KKC. Na Signálech budou upravené texty pokračovat, poněvadž se zde začalo později.

Program Učící se církev  přivítalo dost uživatelů Signálů, mezi nimi jsou i kněží. Od října 2009 k 1.1.2012 je zde započítáno celkem 33.083 přečtení, z toho na zde zveřejněných všech 101 katechetických tématech 22.153. Průměrně na jedno téma 219 kliknutí. Pokud  bude víc pravidelných sledovatelů rubriky  a bude-li se jich více z toho ohromného počtu "signálníků" zapojovat do diskuse, hodnocení, připomínek v komentářích,  pak bude možné postupně všechna témata podle projektu vydat do tisku (+DVD). Záleží jen na naší aktivitě a na tom, jestli také redakce Signálů bude nápomocna například svými doporučeními a trvalými odkazy na úvodní stránce Signálů cz.

Zobrazeno 1362×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio