Témata k nedělní a sváteční liturgii

SPOLEČENSTVÍ SVATÝCH - TÉMA 59 - SLAVNOST VŠECH SVATÝCH - 1.11.2020

31. 10. 2020 22:02

Věříme ve společenství všech věřících v Krista, těch, kteří putují po této zemi, i zesnulých, kteří procházejí vlastním očištěním, i blažených v nebi. Ti všichni tvoří jedinou církev - „svatý Boží lid“. Její členové jsou nazýváni „svatí“ a hovoříme o ní jako o svaté církvi obecné. Věříme, že v tomto společenství je nám nápomocná milosrdná láska Boha a jeho svatých, kteří stále ochotně slyší naše modlitby. Téma je věnováno oslavě spojení Církve vítězné v nebi, Církve trpící v očistci a  Církve dosud bojující. Všichni členové Církve jsou vzájemně spojeni vírou, nadějí a láskou. Nakonec všichni v lásce splynou v oslavené Církvi nebeské.

Kompletní vypracovaní včetně textů ke čtení z Písma k bohoslužbě slova a komentářů k nim i pro dnešní mši podle projektu „Učící se církev“, je nutno nalézt v archivu Signálů říjen 2014 viz: https://matonick.signaly.cz/1410/spolecenstvi-svatych-tema-57-ke

Zobrazeno 400×

Komentáře

MarunKa1

Všichni členové Církve jsou vzájemně spojeni vírou, nadějí a láskou. Nakonec všichni v lásce splynou v oslavené Církvi nebeské./ Díky Krvi Ježíšově- Jemu buď čest a chvála na věky/. Amen.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio