Témata k nedělní a sváteční liturgii

SLOVO PÍSMA NA 3.3.2021

3. 3. 2021 0:01
Rubrika: Slovo na den

Dnešní Boží slovo nám představuje dvě osobnosti. Je tu  prorok, muž Boží, a Ježíš, vyvolený Syn Boha Otce. Dávají nám příklad života, který se stal službou ve jménu lásky. Tato služba dosahuje své dokonalosti v naprostém vydání vlastního života, jehož podstatou je ctnost pokory, která dává projevům lásky věrohodnost a osvobozuje od všech možných úchylek a postranních úmyslů. Touto cestou se vydal prorok. Jeremiáš a teprve až po ní kráčel, poznal, jak je náročná.Proto volá k Bohu: „Proč poté, co jsem vykonal tolik dobra, musím tolik trpět?


 

Z Písma připraveného k bohoslužbě slova:

1. čtení: Jeremiáš 31,10.16-20: Všimni si mě, Hospodine, a slyš hlas mých protivníků! Má se snad odplácet za dobro zlem?           / Z kapitoly: "Spiknutí proti proroku" – Jeremiáš 18,19-20/.

Žalm: 31,  odpověď: Zachraň mě, Hospodine, svou slitovností.

Evangelium: Matouš 20,17-28.   

Ježíš zde říká Zebedeovým synům : „Kdo by chtěl být mezi vámi velký, ať je vaším služebníkem, a kdo by chtěl být mezi vámi první, ať je vaším otrokem. Vždyť ani Syn člověka nepřišel, aby si nechal sloužit, ale aby sloužil a dal svůj život jako výkupné za mnohé.“ /Mt 20,28/.

Jedině Ježíš nám může dát sílu k bezmeznému konání dobra: 

„Syn člověka bude vydán…, aby ho ukřižovali, ale třetího dne bude vzkříšen“/Mt 20,18/. Dobro se nikdy neztratí, ale ve svůj čas přinese ovoce. Tím časem je věčný život a nikdy nekončící radost pro všechny.

Zobrazeno 271×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio