Témata k nedělní a sváteční liturgii

SLOVO K ÚTERÝ V OKTÁVU VELIKONOČNÍM 6 .4.2021

6. 4. 2021 0:01
Rubrika: Slovo na den

Marie Magdalská šla k učedníkům a zvěstovala jim: „Viděla jsem Pána - a toto že jí řekl“.  /  Když to uslyšeli, ptali se Petra i ostatních apoštolů: Bratři, co máme dělat? Petr jim odpověděl: Obraťte se! A každý z vás ať se dá pokřtít ve jménu Ježíše Krista, aby vám byly odpuštěny hříchy, a jako dar dostanete Ducha svatého ((Jan 20,18  / Skutky apoštolů 2,38 .Vznik církve). 

Během všedních dnů v době velikonoční jsou věřícím v Božím slovu znovu předkládána témata nedělní. První čtení je vybíráno ze Skutků apoštolů. Seznamují nás s teologickým pohledem na vznik a rozvoj prvotní církve. Události, o nichž Skutky vyprávějí, a promluvy, které je doprovázejí, potvrzují, že církev je opravdu vedena silou Ducha svatého.

Ježíšovo setkání s Marií Magdalskou u jeho prázdného hrobu a poselství, které Marie sdělila bratřím, obsahují neobyčejně hlubokou zvěst pro Ježíšovy učedníky všech dob. Pán je živý a každý z nás jej má hledat s účinnou pomocí Ducha svatého prostřednictvím víry – s jistotou, že když vykoná to, co je v jeho silách, Pán mu jistě vyjde vstříc a dá se mu poznat. 

Texty z Písma k bohoslužbě slova  na  úterý v oktávu velikonočním – 6.4.2021 

1. čtení:  Skutky apoštolů  2,36-41

Žalm 33,4-5.18-19.20+22; odpověď:  Země je plná Hospodinovy milosti.

Evangelium: Jan 20,11-18 

Zobrazeno 208×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio