Témata k nedělní a sváteční liturgii

SLOVO NA SOBOTU V OKTÁVU VELIKONOČNÍM 10.4.2021

10. 4. 2021 0:01
Rubrika: Slovo na den

Lépe je poslouchat Boha než lidi. Oživme tuto poučku, která plyne z dnešního čtení, protože musíme čelit současnému smýšlení světa, které se prostřednictvím sdělovacích prostředků a jiných všehoschopných nástrojů snaží rozbít křesťanské smýšlení a hodnotový žebříček a nahradit je přízemní rovinou konzumismu a čistě světskými  obzory. Křesťanská identita je vystavena stále otevřenější agresi, která navíc působí zdánlivě neškodně a skrytě, snaží se nám však přitom namluvit, že to, co je hodné odsouzení, je vlastně normální. 

Můžeme se ptát: mohu podle svého svědomí říci, že smýšlím jako křesťan? Inspiruje se má duše pravdou, kterou nás učí Kristus? Nenecháváme se spíše až příliš snadno vést svými vlastními myšlenkami, úsudky, skutky? Neměli bychom spíše uznat, že úsudek našeho svědomí je ovlivněn celou řadou nejrůznějších podnětů a vnějších mediálních tlaků, které pak postupně deformují naši mentalitu? Je to všechno opravdu křesťanské? Smýšlím opravdu jako křesťan? 

Texty z Písma k bohoslužbě slova  na  „Sobotu v oktávu velikonočním“–  10.4.2021 

1. čtení:  Skutky apoštolů   4,13-21

Žalm  118,1+14-15.16ab-18.19-21 ; odpověď:  Děkuji ti, Hospodine, žes mě vyslyšel. (Přečtěme si dnes i Žalm 118,8: „Lépe utíkat se k Hospodinu, než důvěřovat v člověka“.

Evangelium: Marek 16,9-15 

Zobrazeno 196×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio