Témata k nedělní a sváteční liturgii

PÁTEK 9. TÝDNE - 4.6.2021 – Z DNEŠNÍHO SLOVA

4. 6. 2021 1:54
Rubrika: Slovo na den

„Požehnán buď Bůh a požehnané veliké jeho jméno. Požehnaní všichni jeho svatí andělé. Ať se jeho veliké jméno projeví na nás. Požehnáni buďte všichni andělé po všechny věky.“ (Tobijáš  11,5-17)

Kdo před dvěma dny vyslechl četbu úryvku z knihy Tobijáš, potěší ho jistě, že v příběhu dotčená bohabojná rodina, díky  pokorným modlitbám k Hospodinu a díky zázračné pomocí archanděla Rafaela  byla momentálně vysvobozena ze svých těžkých osobních problémů. Pomohla jim společná modlitba. Tobijáš konečně získal za manželku Sáru a její slepý tchán, Tóbit otec Tobijášův, opět  nabyl zrak. (srov. Tob 3,1-11 + Tob 3,16-17). Zatím všechno dobře dopadlo. K příběhu se vrátíme zítra 5.6.2021 s bližší informaci o knize Tobijáš. 

Dnes ještě text společné modlitby Tobijáše a Sáry: Tobijáš povstal ze svého lůžka a řekl Sáře: „Sestro, vstaň! Pomodleme se a vyprosme si na našem Pánu, aby nám prokázal milosrdenství a spásu.“ Vstala a počali se modlit a prosit, aby se jim dostalo spásy. Tobijáš začal slovy:„Požehnaný jsi, Bože našich otců, a požehnané tvé jméno po všechny věky a pokolení. Ať ti dobrořečí nebesa a všechno tvé stvoření po všechny věky. Ty jsi učinil Adama. Učinil jsi mu pomoc a podporu, Evu, jeho ženu. Z obou vzešlo lidské potomstvo. Ty jsi řekl: ‚Není dobré, aby člověk byl sám. Učiňme mu pomoc jemu rovnou.‘ Hle, neberu si tuto svou sestru pro smilnění, nýbrž veden věrností. Přikaž, abych došel smilování, já i ona, a abychom se společně dožili stáří.“ A oba řekli: „Amen, amen.“ Pak se uložili k spánku té noci. (Tob 8,4-9). 

Odkazy na texty k dnešní bohoslužbě slova 3.6.2021

1. čtení: Tobijáš  11,5-17

Žalm  146, 1-10, odpověď: Duše má, chval Hospodina!

Evangelium: Marek 12,35-37 

Zobrazeno 249×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio