Témata k nedělní a sváteční liturgii

ZE SLOVA K BOHOSLUŽBĚ VE ČTVRTEK 29.7.2021 – PAMÁTKA SV. MARTY A SOUROZENCŮ.

29. 7. 2021 0:09
Rubrika: Slovo na den

Marta řekla Ježíšovi: „Pane, kdybys tu byl, můj bratr by byl neumřel. Ale vím i teď, že ať bys žádal Boha o cokoli, Bůh ti to dá.“ Ježíš jí řekl: „Tvůj bratr vstane.“ Marta mu odpověděla: „Vím, že vstane při vzkříšení v poslední den.“ Ježíš jí řekl: „ Já jsem vzkříšení a život. Kdo věří ve mne, i když umřel, bude žít, a žádný, kdo žije a věří ve mne, neumře navěky.“ (Jan 11,19-27).

Svatá Marta je sestrou Lazara a Marie. Žili ve vesnici Betanie nedaleko Jeruzaléma a přátelili se s Ježíšem, který je těsně po smrti Lazara navštívil. Marta věří, že její bratr Lazar opět vstane při vzkříšení v poslední den. Sám Ježíš v evangeliích několikrát slibuje svým věrným „život věčný“. Že těm, kdo Bohu výhradně důvěřují a nechávají jednat jeho samého, není nic nemožné. Martina víra v Ježíše je absolutní. Uznává Ježíše jako „Mesiáše, Božího Syna“.

I my věříme, že On je Pánem našeho fyzického i duchovního života. Víra, kterou od nás Ježíš žádá, spočívá právě v tomto postoji plném důvěry, který umožňuje Bohu, aby on sám projevil svou moc v našich životech. Víra ve vzkříšení nám pomáhá žít s postojem naděje, sdílení v radosti z vítězství vzkříšeného Krista nad hříchem a smrtí. 

Odkazy na texty z Písma k bohoslužbě  slova na  čtvrtek 29.7.2021. 

1. čtení: 1 Jan 4,7-16

Žalmy   34, 2-11, odpověď : Okuste a vizte, jak je Hospodin dobrý. 

Evangelium:  Jan 11,19-27 (nebo Lk 10,38-42)

Zobrazeno 259×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio