Témata k nedělní a sváteční liturgii

ZE SLOVA K BOHOSLUŽBĚ V PONDĚLÍ 20. TÝDNE V MEZIDOBÍ 16.8.2021

16. 8. 2021 0:09
Rubrika: Slovo na den

Nějaký (člověk) přistoupil (k Ježíšovi) a zeptal se: „Mistře, co dobrého mám udělat, abych dosáhl věčného života?“  (Matouš 19,16-22).

Mladík, který dodržoval Boží zákon, jednoho dne přišel k Pánu Ježíši, a ptal se ho, co ještě má udělat, aby získal věčný život. Ježíš viděl do jeho srdce a věděl, že ačkoliv dodržuje zákon, tak má na prvním místě ve svém životě majetek. Proto ho Ježíš vybízí, aby majetek rozdal chudým. To však bylo pro mladíka příliš obtížné a tak smutně odešel pryč. Vypadá to, jakoby o věčný život ztratil zájem. Je smutné, jak mnoho lidí i dnes svůj boj o věčný život prohrává právě z podobného důvodu. Je pro ně pouto majetku silnější než nabídka spasení v Ježíši Kristu.

I my křesťané můžeme při zabezpečení našich rodin přestat spoléhat na prvním místě na Hospodina. Důvodem je jednoduše to, že máme dostatek a nemusíme prosit o základní životní potřeby, jako mnozí křesťané v jiných chudších zemích. Tady je však potřeba být moudrý a uvědomovat si, že vše, co máme, je jen Boží milost pro náš život. Je potřeba, abychom se i my křesťané měli stále na pozoru a nedali majetku v našich životech místo, které mu nepatří. I na nás bude satan útočit v této oblasti a hledat slabá místa. Je důležité mít dobrý vztah s Bohem a mít správné priority a hodnoty v našich životech.

Odkazy na texty z Písma k bohoslužbě  slovana pondělí  16.8.2021 

1. čtení:  Soudců 2,11-19

Žalmy 106,34-35.36-37.39-40.43ab+44, odpověď : Pamatuj na nás, Hospodine, pro náklonnost k svému lidu.

Evangelium:  Matouš 19,16-22

Zobrazeno 270×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio