Témata k nedělní a sváteční liturgii

POSÍLÁM VÁS JAKO OVCE MEZI VLKY - Z BOHOSLUŽBY SLOVA - STŘEDA 26.1.2022 - PAMÁTKA SV. TIMOTEJE A TITA.

Pavel, z vůle Boží apoštol Krista Ježíše, aby hlásal život slíbený v Kristu Ježíši, drahému synovi Timotejovi: V paměti mi ožívá, jak upřímná je tvoje víra. Bůh ti dej sílu, abys nesl jako já obtíže spojené s hlásáním evangelia. - Z  prvního čtení  ( 2 Timotejovi 1).

Biskupové Svatý Timotej a Titus, jejichž památku dnes slavíme, byli blízkými spolupracovníky svatého Pavla a doprovázeli ho na jeho misijních cestách.

Z evangelia:( Lukáš 10) : Pán ustanovil ještě jiných dvaasedmdesát učedníků, poslal je před sebou po dvou do všech měst a míst, kam chtěl sám přijít, a řekl jim: "Žeň je sice hojná, ale dělníků málo. Proste proto Pána žně, aby poslal dělníky na svou žeň. Jděte! Posílám vás jako ovce mezi vlky. Když přijdete do některého města a přijmou vás tam, jezte, co vám předloží, uzdravujte tamější nemocné a říkejte jim: 'Přiblížilo se k vám Boží království!'"

Ježíš vysílá velkou skupinu svých následovníků, aby hlásali evangelium. A neskrývá před nimi obtíže, které jich čekají, ani to, že je mnozí lidé nepřijmou. Vysílá je do nevykoupeného světa, kterému tak často schází pokoj a láska.  Posílá je často ve dvojici s připomenutím , že kde jsou shromážděni dva nebo tři v jeho jménu, tam je on uprostřed nich . Vyzývá je, aby kráčeli společně a aby se na své cestě vzájemně chránili, podporovali a učili. A učedníci, kteří věří v Krista, mohli pak své naděje, obavy a životy zcela o něj opírat. Být křesťanem znamená být Ježíšovým učedníkem a následovat Ježíše všude tam, kam je povede. Nezapomeňme, že také každý z nás se může stát  jedním z Pánových učedníků, kteří byli, jsou a budou vysíláni připravovat cestu jeho příchodu jako hlavy Božího království, které se nám přiblížilo. Ježíš není jen náš Spasitel - je náš Pán.

Odkaz  na  kompletní   liturgické texty  z lekcionáře  k bohoslužbě  slova na  středu 26.1.2022.  (Níže je uveden jen jejich základní přehled ).

1. čtení:  2  Timotejovi 1,1-8

Žalmy:  96,1-2a,2b-3.7-8a.10, odpověď:  Vypravujte mezi všemi národy o Hospodinových divech.

Evangelium:  Lukáš 10,1-9

Zobrazeno 347×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio