Témata k nedělní a sváteční liturgii

S KRISTEM V NEBI - TÉMA 160 „UČÍCÍ SE CÍRKEV“ – SLAVNOST NANEBEVSTOUPENÍ PÁNĚ - 26.5.2022

25. 5. 2022 9:00

Ježíšův pozemský život kulminuje událostí Nanebevstoupení, když přechází z tohoto světa k Otci a usedá po Jeho pravici. Nanebevstoupení je posledním zjevením vzkříšeného Krista. Potom, co se zpřítomnil svým učedníkům, jim sdělil, že napříště již nebude viditelný a vzdálil se, stoupaje k nebi. Není již sice viditelný, ale zůstává spojen s námi a dává nám svého Ducha, své světlo a sílu od Boha. Je Živý mezi námi novým způsobem; nenachází se už na nějakém konkrétním místě světa jako před Nanebevstoupením. Nyní je součástí vlády Boží, přítomen v každém prostoru a času, nablízku každému z nás. 

Nebe bylo pro naše hříchy zavřené. Otevřel nám je Ježíš Kristus svou smrtí a zmrtvýchvstáním.  Kristův kříž je klíčem od nebeské brány. Jsme na cestě k Bohu. Nebe a Boží království  je konečným cílem a uskutečněním nejhlubších tužeb člověka, stav svrchovaného a konečného štěstí.  Ti, kdo umírají v Boží milosti a přátelství a kdo jsou dokonale očištěni, navždy podobni Bohu žijí zde s Kristem, s Pannou Marií, s anděly a všemi svatými  ve společenství věčné lásky. Nebe je blažené společenství všech, kteří jsou dokonale přivtěleni ke Kristu.Tajemství blaženého společenství s Bohem a se všemi, kteří jsou v Kristu, překonává jakékoliv chápání a jakoukoliv představivost. Co oko nevidělo, co ucho neslyšelo, a nač člověk ani nepomyslil, to všechno Bůh připravil těm, kdo ho milují“ (1 Kor 2,9).Bůh nemůže být viděn. Teprve po smrti, až dostaneme příležitost stanout  před Boží tváří, uvidíme Boha takového, jaký je. Žijeme s nadějí na nebeskou slávu, kterou Bůh slíbil těm, kteří ho milují a konají jeho vůli. Každý z nás může doufat, že dosáhne nebeské radosti jako věčné odměny za dobré skutky vykonané s Kristovou milostí. 

Ježíš nám svou smrtí a zmrtvýchvstáním otevřel nebe, kde budeme plnit Boží vůli a spolu s ním vládnout.Ježíšovo Nanebevstoupení nám dává poznat tuto tak útěšnou skutečnost našeho putování: v Kristu, pravém Bohu a pravém člověku, naše lidství vstoupilo k Bohu.

Zobrazeno 276×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio