Témata k nedělní a sváteční liturgii

BŮH MÁ DOST MOCI, ABY SPLNIL, CO SLÍBIL“ - TÉMA 227 „UČÍCÍ SE CÍRKEV“ K 10. NEDĚLI V MEZIDOBÍ 11.6.2023

9. 6. 2023 20:20

Svým zjevením „oslovuje neviditelný Bůh ze své veliké lásky lidi jako přátele a stýká se s nimi, aby je pozval a přijal do svého společenství. Přiměřenou odpovědí na toto pozvání je víra jako projev osobního přilnutí člověka k Bohu a vyjádření souhlasu s pravdou, kterou zjevil. Víra stojí na plné důvěře Bohu. Ten kdo čerpá sílu z víry, vzdává Bohu čest.

 „Věřím v jednoho Boha, Otce všemohoucího … „. Ze všech Božích vlastností je hned na začátku kréda uvedena Boží všemohoucnost. Písmo svaté na mnoha místech vyznává univerzálnost Boží moci. Nic mu není nemožné a se svým dílem nakládá podle své libosti; je vládcem vesmíru a původcem jeho řádu a zákonů; podle své libosti ovládá duši člověka a řídí události. „Vždyť u Boha není nic nemožného“ (Lk 1,37). Všemohoucí Bůh stvořil svět z ničeho. Je Pánem dějin. Všechno řídí a všechno může.  

Jako křesťané věříme, že existuje Bůh, jehož podstatou je láska. Sestoupil na svět jako Ježíš, Boží Syn. Sám se stal člověkem, aby vyšel lidem vstříc a zachránil je. Skrze Kristův život, učení, smrt a vzkříšení je nám otevřena cesta k Bohu, k jeho poznání a k plnohodnotnému naplněnému životu a to nejen jednou na věčnosti, ale již nyní a tady. K novému životu v lásce, radosti a pokoji… Tato nabídka platí pro každého člověka. A je jen na svobodném rozhodnutí každého z nás, zda tuto nabídku chce přijmout. „Vírou předem vychutnáváme poznání, které nás učiní blaženými v budoucím životě“(Sv. Tomáš Akvinský).

Vypracoval Matonick.

Zobrazeno 123×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio