Témata k nedělní a sváteční liturgii

KAŽDÝ KDO PROSÍ, DOSTÁVÁ, KDO HLEDÁ, NALÉZÁ – Z BOHOSLUŽBY SLOVA - ČTVRTEK PO 1. NEDĚLI POSTNÍ 10.3.2022

Královna Ester se utekla k Pánu, neboť se bála smrtelného nebezpečí, které hrozilo. Se svými služebnicemi ležela od rána do večera na zemi, a tak se modlila: „Bože Abrahámův, Bože Izákův a Bože Jakubův, jsi požehnaný! Pomoz mně opuštěné, nemám mimo tebe jiného pomocníka, Pane, neboť mi hrozí nebezpečí. Z knih svých předků jsem slyšela číst, Pane, že až do konce vysvobozuješ všechny, kdo se ti líbí. Pomoz nyní mně opuštěné, nemám nikoho jen tebe.  Z  prvního čtení  (Ester 4,17 ). 

Mladá židovka Ester, jedna z žen perského krále, se dovídá o palácových intrikách, vedoucích l nařízení vyhladit všechny Židy .kteří byli odvlečeni do Perské říše. Ve své úzkosti vzývá Hospodina  a svou prosebnou modlitbu doprovází pokáním. 

Z  evangelia:(Matouš 7 )Ježíš řekl svým učedníkům: „Proste, a dostanete; hledejte, a naleznete; tlučte, a otevře se vám! Neboť každý, kdo prosí, dostává, a kdo hledá, nalézá, a kdo tluče, tomu se otevře. Otec dá dobré věci těm, kdo ho prosí. Co tedy chcete, aby lidé dělali vám, to všechno i vy dělejte jim, neboť v tom je celý Zákon i Proroci.“

Bůh je náš Otec a miluje nás věčnou, neměnnou a bezvýhradnou láskou.  Vždy vyslyší prosebnou modlitbu svých dětí a vždy jim dává to, co je skutečně nejlepší.

Odkaz  na  kompletní  liturgické texty  z lekcionáře  k  bohoslužbě slova na čtvrtek 10.3.2022.  (Níže je uveden jen jejich základní přehled). 

1. čtení:   Ester 4,17 k-m.r-t

Žalmy:  138,1-2a.2bc-3.7c-8, odpověď:  Kdykoli jsem tě volal, Hospodine, vyslyšels mě.

Evangelium:  Mt 7,7-12

Zobrazeno 356×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio